mandag den 9. april 2012

BT afsløre Dansk storspion tæt på afsløring

I dag kan man læse på BT Dansk storspion tæt på afsløring

Jeg kan ikke forstå, at der er folk, der ikke kan komme væk fra den kolde krig, det er et overstået kapitel i verdenshistorien, så hvorfor grave mere i det end nødvendigt.

For 15 år siden, valgte PET og den da værende regering, at slette nogle spor, og undgå at indhente papir på mulige forrædere. Det blev anset som et sluttet kapitel, og lige meget hvad folk havde gjort, har det ikke haft stor betydning på Danmark. Vi blev ikke kommunistisk, og vi blev ikke angrebet eller besat. Folk der dengang handlede med informationer, lever enten i et andet land, eller har lagt fortiden bag sig, og kommet videre i livet. Skal vi have ret til at ødelægge deres liv, fordi vi vil have noget historisk indblik.
Hvad der er sket for over 20 år siden, skal blive der og ikke graves frem, der findes ting og sager, som ikke skal frem før, at verdenen er klar til at håndtere det. Da det kun er 23 år siden jerntæppet faldt, så det er stadig for tæt på til, at folk er klar til at se det som et lukket kapitel.
Vi har koldkrigs historiker, der stadig ser røde spioner alle vegne, nogle af dem lever stadig i den kolde krig.

Vi har brug for at lægge den kolde krig ned i en kasse, sammen med Afghanistan krigen, Irak krigen, Vietnam krigen, og den australske emu krig, og så sætte, må først åbnes om 100 år, på den. før er folk ikke klar til, at se objektivt på de informationer, man kan få ud af det.
Vi kan bare se på 2 verdenskrig, man må jo ikke sige, man kan forstå Hitler, uden at blive lynchet, det er simpelthen for tæt på. Så længe der er folk der stadig lever, og folk der har haft forældre, der har gennemlevet det, vil vi ikke være rede til at se objektivt på krigen.
Det er meget vigtigt for en historiker, at han ser på det han forsker i, med et neutralt blik. Hvis man ikke er i stand til det, så er man inhabil, og vil ikke kunne give en korrekt vurdering, af hvad der foregik.

Som en gammel historiker engang sagde, det er sejre herren der skriver historien, og derfor skal vi se på den med skeptiske øjne, på alt hvad der er skrevet, inden for 100 år, og mere skeptisk på det der er skrevet efter 100 år, da folk ikke har levet og set hvad der foregik.

2 kommentarer:

  1. Landsforræderi skal ikke glemmes, de usympatiske personer skal i gabestokken.

    SvarSlet
  2. Vi skal ikke glemme, at verdenen så langt anderledes ud under den kolde krig. hvad folk dengang så som det bedste for landet, bliver betegnet som landsforræderi nu. men under alle omstændigheder, dem der har skadet Danmark, er langt de fleste anholdt, eller flygtet ud af landet. Jeg siger ikke at der ikke går nogen rundt, men siden PET ikke har villet kigge mere på sagen, har det nok ikke været så slemt, som friis får det til at lyde.

    SvarSlet